Weekend för att känna av London

london-weekend

Vi har nu bokat in en Weekendresa i slutet av september för att åka till London och känna av atmosfären och staden lite. Ingen av oss har varit i London förut så det ska bli ett intressant besök. Vi stannar där från torsdag kväll till söndag eftermiddag. Det blir alltså inget långt besök men vi hoppas hinna med lite löpning i staden och ett par barrundor på kvällarna.

Denna resa är inte alls något överseriöst försök utan vi känner bara för att åka hit här först och njuta av staden i några dagar för när man väl kommer hitta för att springa sen så ligger fokus någon annan stans så det kan ha varit bra att få känna på staden lite först och få intryck som en turist.

Flygbiljetterna hittade vi rätt billigt genom SAS och nu hoppas vi bara att det inte får för sig att strejka när vi ska dit. Men två vuxna tur och retur för 2500 kr känns helt okej även om resan dit på torsdagen var avsevärt billigare än hemresan på söndagen. Men det är väl något man kan förvänta sig

Hotell är ju alltid svårare att välja än flyg tycker jag och kräver mer planering. När man åker på solsemester har jag dock aldrig de problemen. Det känns som där räcker det med att man kollar om hotellet har standard på absolut minst 3 stjärnor, pool och nära till havet och så har man nästan bestämt sig.

I London vill man ju att hotellet ska ha rätt läge och med tanke på hu stor staden är blev det nog svårare än vad jag först kunde föreställa mig. Nyckeln är att hitta ett centralt hotell nära en tunnelbana som har de linjer som lämpar sig bäst för ens behov. Det går givetvis även att byta linje men man slipper mycket problem om man kan undvika det.

hotelllondon.nu fanns där en hel del bra tips på hotell med bra lägen. En intressant tunnelbaneslinga för oss är The Circle som går central i en cirkel kan man säga. Så vi behövde bara leta efter hotell som passade vår budget längs den sträckan och som samtidigt låg någorlunda centralt. Helst ville vi bo med gångavstånd till Oxford Street men hotellpriserna var inte riktigt värda det så vi tog ett finare hotell på andra sidan Hyde Park istället i Kensington.

Nära till en löptur i HydePark och lätt att ta sig till Westminster, Mayfair, Oxford Street o.s.v.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s